Leiderschap vraagt lidmaatschap

Deze week startte onze nieuwe supervisiegroep. Een groep met vrouwen uit het vak, om onze eigen professionaliteit als begeleider te verdiepen, en onszelf te laten voeden. Onderzoeken wat we zelf te doen hebben voor onze volgende stap als vrouwen, als begeleiders. Want leiderschap vraagt om lidmaatschap.

Hoe doe jij dat? Lid zijn? En leider zijn? Welke van de twee gaat je makkelijker af? Wat heb je nodig om in te stappen? Sta je op de goede plek?

Supervisie is voor ons de manier om lid te zijn als coach en trainer. Dit is de eerste keer dat we dat doen in een groep met alleen vrouwen. Wat een fantastische extra dimensie met zich meebrengt van herkenning, erkenning, inspiratie, sisterhood. Het zorgt ervoor dat er from the start een diep verbond is. En… het is ook spannend! Want wie kom je tegen in de ogen van andere vrouwen? Komend jaar houden we jullie op de hoogte van onze eigen reizen als lid van deze groep. Onder de bezielende leiding van leermeester Wietske Jansen Schoonbergen.. voelen wij ons nu al de koningin te rijk. Zij gaat ons voor in het belichamen van je leiderschap, met alles wat er is

Als we praten over leiderschap gaat het niet automatisch over professionele functies. Het gaat over leiding geven aan je eigen leven. Over autonomie, verbinden, authenticiteit, jezelf durven zijn, tevoorschijn komen als het spannend is.

Vanaf welke plek verbind jij als leider? Als moeder sta je in je leiderschap richting je kids. Als partner van heb je allebei je eigen leiderschap te nemen voor een gelijkwaardige relatie en communicatie. Op je werk gaat leiderschap over verantwoordelijkheid nemen voor jouw rol. Als wij voor de groep staan in een workshop vraagt dat van ons leiderschap.

De ogen van de ander bevragen jouw leiderschap. Dat roept reactie op vanuit diep binnenin jou. Het kan spannend zijn, je denkt iets te zien van meningen, oordelen, verwachtingen. En dat roept weer een reactie en gevoelens van jou op. Zo kun je makkelijk in oude patronen terechtkomen. En dat is nu juist wat je niet wilt: ruis op de lijn. Dus hoe hou je het zuiver? Dat gaat over bewust-zijn én gewaar-zijn van de onderstroom met triggers, loyaliteiten, patronen. Over de passende plek innemen. Hoe zorg je dat je kunt ontspannen in je leiderschap?

Ontspannen leiderschap vraagt om lidmaatschap. Als deelnemer, lid van een groep, kun je delen wat er bij jou gebeurt, je triggers leren kennen, onderzoeken waar jouw reactie vandaan komt, de weg vrij maken voor zuiver contact. Dus als moeder kan dat zijn; delen met andere moeders. Als partner van, delen met je partner of met vriendinnen. Op werk, delen met collega’s die je vertrouwt of intervisie. Als vrouw, deelnemen aan workshops, cirkels met andere vrouwen.

Maar hoe zorg je ervoor dat je deelt vanuit de juiste laag in jezelf? Vaak blijven we hangen in het praten over in plaats van dat we delen hoe het in ons is. Welke angsten, verlangens, overlevingsmechanismes we tegenkomen. En precies dát is de plek waar je moet zijn als je wilt groeien. Dát is vol je lidmaatschap én je leiderschap aangaan.

Je blijft dan weg uit; hij/zij deed dit wat the F. En stapt in een veilige omgeving in een intiemere laag van zelf-onderzoek en verkenning. Dat is spannend, EN geeft lucht, ruimte en vrijheid om jezelf weer een stukje verder te leren kennen. Het opent de weg naar je authentieke zelf. Naar de plek waar jouw verlangens huizen. En dat helpt je in al je relaties.

Nieuwsgierig wat lidmaatschap in een groep gelijkgestemde vrouwen jou als leider van je eigen leven kan brengen? Je bent van harte welkom

BLIJF OP DE HOOGTE

MEER LEZEN?

Scroll naar boven